Malom Teodoru hitno potreban novac za liječenje u inostranstvu!

Od rijetke genetske bolesti kostiju – osteopetroze tip jedan, u svijetu oboli 500.000:1 novorođenče. Od ove bolesti boluje i dvogodišnji Teodor Stefanović iz Zvornika. Neophodna je hitna transplantacija koštane srži u njemačkom Ulmu i za nju 603.000 evra.

Februar 2017. godine Marica i Predrag pamtiće kao najljepši dan u životu, tada je rođen Teodor.

Pet mjeseci kasnije dječaku je operisana glava, a u februaru ove godine ustanovljeno je da boluje od rijetke bolesti kostiju – osteopetroze tip jedan, koja između ostalog utiče i na rast i razvoj.

– Trenutno mora transfuziju krvi da prima svakih sedam do deset dana. Dolazi do podliva, do krvarenja, usljed te bolesti uvećane su jetra i slezena i nažalost iz dana u dan sve više i više se pojavljuje tih simptoma. Takva je bolest da kosti sve više i više blijede i lako su lomljive, moramo da pazimo da ne bi pao – navodi Predrag Stefanović, Teodorov otac.

Nažalost bolest napreduje iz dana u dan, a spas za dječaka je transplantacija koštane srži na klinici u njemačkom Ulmu, za šta je potrebno 603.000 evra. Novac koji roditelji nemaju, pa su se za pomoć obratili Fondu solidarnosti i očekuju pomoć.

– Molim sve humane ljude koji su u mogućnosti da pomognu, postoji i M:TEL broj 1415 koji je u funkciji do kraja mjeseca, takođe i žiro računi. Na svakoj vrsti pomoći, bio bih izuzetno zahvalan – naglašava Stefanović.

Protiv opake bolesti Teodor se junački bori. Da bi pobijedio, potrebna je pomoć humanih ljudi, a oni koji žele pomoći mogu uplatom novca na žiro-račun ili pozivom na humanitarni broj 1415.

 

Izvor:(RTRS)

Ostavite komentar: