Mali predah! Petak oblačno i hladnije, a evo šta prognoza najavljuje za vikend u Srpskoj

14.12.2023. | 11:13

U Republici Srpskoj za vikend će biti promjenljivo oblačno i uglavnom suvo vrijeme, a u nedjelju, 17. decembra, svježe sa sunčanim intervalima, prognoza je Hidrometeorološkog zavoda Srpske.

Prema prognozi, sutra će biti oblačno i hladnije, povremeno sa padavinama u centralnim i istočnim predjelima i ponegdje na sjeveru. U nižim krajevima moguća je kiša ili susnježica, a u višim će provijavati snijeg, dok će uglavnom suvo i povremeno sa sunčanim intervalima biti samo na jugu.

Uveče će padavine slabiti i prestati, a od sjevera će početi postepeno razvedravanje.

Minimalna temperatura vazduha iznosiće od minus jedan do pet, u višim predjelima od minus četiri, a maksimalna od tri do osam, na jugu do 11 stepeni Celzijusovih.

Vjetar će biti umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni, na jugu i planinama ponegdje i olujni.

U subotu, 16. decembra, ujutro će biti djelimično vedro i hladno, ponegđe uz mraz, a tokom dana promjenljivo oblačno i uglavnom suvo. Ponegdje u višim predjelima u centralnoj i istočnoj regiji može biti slabog snijega, dok će na jugu biti vedrije uz sunčane intervale.

Minimalna temperatura iznosiće od minus tri do tri na jugu, u višim predjelima od minus sedam, a maksimalna od nula do pet, na jugu do devet stepeni Celzijusovih.

U nedjelju, 17. decembra, biće slabo do umjereno oblačno, suvo i svježe sa sunčanim intervalima. Na jugozapadu i jugu biće sunčanije i malo toplije. Uveče će uslijediti prolazno naoblačenje.

Minimalna temperatura iznosiće od minus četiri na istoku do tri na jugu, u višim predjelima od minus sedam, a maksimalna od tri na istoku do 10 stepeni Celzijusovih na jugu.

U ponedjeljak, 18. decembra, jutro će biti umjereno oblačno, a tokom dana pretežno sunčano i malo toplije.

Minimalna temperatura iznosiće od minus jedan do četiri na jugu, u višim predjelima od minus četiri, a maksimalna od četiri do 10, na jugu do 14 stepeni Celzijusovih.