Loša poruka o gradu! Nakon zmija i pacova, ovim dijelom BiH haraju i divlji konji

Posljednjih mjeseci Kanton Sarajevo suočava se s brojnim neprijateljima koji zagorčavaju život njegovim stanovnicima i šalju jednu vrlo lošu poruku o gradu.

Nakon pretrpanosti grada smeće i problema odvoza i nestašnih biljaka u vidu zarasle trave, na Sarajevo su udarile i životinje – najprije se grad suočio s najezdom zmija, zatim pacova, a sad smo evo došli i do konja.
Sarajevskim naseljem Poljine posljednjih dana lutaju divlji konji bez nadzora. Ove životinje snimljene su tokom vikenda i kako traže hranu u kontejnerima za smeće. Poljine su, podsjećanja radi, naselje u kojem žive mnogi od pripadnika nove tranzicijske elite u BiH
“Domaće životinje ne smiju lutati bez nadzora. Spuštajte poklopce na kontejnerima”, poručili su iz Komunalnih službi Kantona Sarajevo.

I dok su vlasti trojke građanima obećavali investiticje, infrastrukturne projekte, reforme i obračun s korupcijom, u samomn startu su naišli na neugodnog i iznenađujućeg protivnika – biljni i životinjski svijet, protiv kojeg, čini se, još uvijek nisu otkrili kako izaći na kraj.
No, dok oni traže rješenje, građani iz dana u dan dočekuju novi komunalni problemi i neočekivani gosti, piše Avaz.

Ostavite komentar: