Lijep gest iz Srpske: Uručene stipendije i novogodišnji paketići djeci sa Kosmeta

Predsjednik banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov uručio je danas tri stipendije srpskoj djeci sa Kosmeta koje je obezbijedio anonimni donator iz Republike Srpske, kao i novogodišnje paketiće djeci iz izolovanih srpskih sela Paralovo u opštini Gnjilane i Zebince u opštini Novo Brdo.

Arlov je uručio ovu pomoć na srpskoj strani administrativnog prelaza Bijela Zemlja na putu Bujanovac-Gnjilane.

Preostale dvije stipendije u mjesečnom iznosu od 100 evra koje primaju djeca sa sjevera Kosova i Metohije biće uručene naknadno.

“Žao mi je što ne mogu zbog zabrane ulaska na Kosovo i Metohiju da stipendije i novogodišnje paketiće uručim djeci u školama”, rakao je Arlov Srni.

On je naglasio da je u akciji Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji učestvovalo više hiljada đaka iz oko 150 škola u Republici Srpskoj, te da je obebijeđeno oko 1.000 paketića koje su djeci i predškolcima uručili direktori škola.

“Novogodišnji paketići za djecu sa Kosova i Metohije su samo dio svekolike pomoći koju građani, institucije i ustanove iz Republike Srpske obezbjeđuju za naše sunarodnike na Kosovu i Metohiji”, naglasio je Arlov.

On je naveo da su djeca osnovnih i srednjih škola iz Srpske prikupila zanačajnu sumu novca za završetak radova na opremanju Dnevnog centra “Podrži me – 9.januar” u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice koji je namijenjen djeci sa posebnim potrebama.

Učenica četvrtog razreda iz sela Bosce u Kosovskoj Kamenici Nikolija Maksimović zahvalila je anonimnom donatoru stipendije.

“Hvala mu od srca jer da nije njega i stipednije koju primam ne bih mogla da se lečim i da se zajedno sa sestrom školujem”, rekla je Nikolija, poželjevši da anonimni donator dugo poživi i da ga sreća i zdravlje prate.

Predrag Ristić, nastavnik ruskog jezika u školi u Paralovu, rekao je Srni da se u ime nastavnika, roditelja i đaka zahvaljuje učenicima škola iz Srpske, koji su pokazali da misle na svoje vršnjake na Kosovu i Metohiji.

“Svaka reč je suvišna. Naša djeca ovaj gest ne smeju nikada zaboraviti i siguran sam da neće”, rekao je Ristić.

Podjela stipendija i novogodišnjih paketića obavljena je na prelazu Bijela Zemlja pošto je Arlovu zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju, a srpska djeca sa Kosmeta nisu mogla preći na prelazima Jarinje i Brnjak koji su zatvoreni.

Ostavite komentar: