Liječi ozbiljne probleme sa vidom: Mladen primio drugu terapiju matičnih ćelija u Istanbulu

Mladen Vejnović /39/ iz Novog Grada, koji ima ozbiljnih problema sa vidom, primio je na klinici u Istanbulu drugu terapiju matičnih ćelija, čime je proces gubitka vida zaustavljen.

Kako je Srni rečeno u porodici Vejnović, Mladen treću terapiju treba da primi 26. oktobra, a tri mjeseca nakon toga da obavi kontrolu kako bi se ustanovilo da li će u nastavku liječenja biti moguće umanjiti postotak oštećenja vida.

Porodica Vejnović kaže da su, zahvaljujući donacijama građana i preduzeća, prikupljena sredstva za ovomjesečnu i terapiju u oktobru, na čemu su zahvalni svima koji su pomogli.

Ranije je objavljen apel da je Mladenu Vejnoviću, ocu dvoje maloljetne djece, potrebna pomoć za nastavak liječenja u Istanbulu i terapija bez kojih mu prijeti sljepilo.

Vejnoviću, koji ima ozbiljnih problema sa vidom šest ili sedam godina, 18. avgusta je obavljena operacija na klinici u Istanbulu. Na ovoj klinici je ustanovljeno da je riječ o nasljednoj bolesti i da će se stanje, bez liječenja, pogoršavati do sljepila.

Vejnović je uz pomoć roditelja snosio troškove prvog odlaska i zahvata u Istanbulu.

Podršku za dva odlaska u Tursku pružio je humanitarac iz Sanskog Mosta Ermin Karić.

Ostavite komentar: