Kusturica: Mnogo važnija ćirilica od istopolnih brakova

Proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica izjavio je da je za Srbiju daleko važniji zakon o zaštiti ćirilice nego o istopolnim brakovima, ali da se niko ne usuđuje da ga donese, što jasno ukazuje na to da su magistralni pravci razvoja, uključujući vojsku, policiju i ostalo, određeni spolja, a nisu samobitno srpski.

“Da se nastavak raspada Jugoslavije zbiva u Srbiji, vidi se i po tome što mi nemamo zakon o zaštiti ćirilice. Ako se postavi pitanje – šta je važnije za Srbiju, zaštita ćirilice ili istopolni brakovi? Odgovor je – naravno ćirilica”, istakao je Kusturica za IFN /Internacional family news/.

Kusturica je naglasio da statistika govori da Srbi svake godine imaju 35.000 više umrlih nego rođenih, da se izvrši 140.000 abortusa, a da se pritom govori o istopolnim brakovima.

“Čak i kad bi homoseksualci i lezbijke mogli da usvajaju djecu, ostaje pitanje – a koju djecu će usvajati?”, upitao je Kusturica.

On je naglasio da će to, svakako biti ona djeca koja će u sve većem broju stizati sa Istoka, iz oblasti zahvaćenih “ratnim požarom” i kojima su otvorene najmoćnije sile Zapada, da bi “po svemu sudeći, Zapadna Evropa bila uništena, sa čime se ona na svaki mogući način i slaže”.

Prema njegovim riječima, zapadne sile nastoje skoro uniformno da preko svojih medija i na druge načine, sprovedu masovnu kampanju i faktički ostvare depopulaciju stanovništva.

Kusturica dodaje da se sada pod maskom pandemije obavlja ono što je čelnik Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu Klaus Švab nazvao “veliki reset”.

“Oni sada na osnovu unakaženog marksizma stvaraju novu ljevičarsku orijentaciju, koja u život sprovodi sve što se može nazvati uništenjem država i malih naroda”, istakao je Kusturica.

Grupa od 212 srpskih intelektualaca, među kojima su akademici Matija Bećković, Predrag Piper, proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica, istoričari Aleksandar Raković i Miloš Ković, apelovala je ranije na Skupštinu i institucije Srbije da spriječe donošenje zakona o istopolnim zajednicama koji je, prema njihovoj ocjeni, u suprotnosti sa Ustavom Srbije.

Republički sekretarijat za zakonodavstvo nedavno je odbacio prijedlog izmjena Zakona o službenoj upotrebi jezika i pisma kojima se štiti ćirilica.

Prijedlog izmjena Zakona o službenoj upotrebi jezika i pisma, kojima se štiti ćirilica uradilo 2017. godine Ministarstvo kulture u saradnji sa predstavnicima Odbora za standardizaciju jezika Srpske akademije nauka i umetnosti.

Prijedlog je proslijeđen iz Ministarstva kulture vladinom Sekretarijatu za zakonodavstvo, koji je tek ove sedmice objelodanio da smatra da predloženi zakon nije dobar i da Ministarstvo kulture može da piše novi.

Lingvisti i pisci ogorčeni su najavama da se odustaje od donošenja zakona o zaštiti ćirilice.

 

 

Ostavite komentar: