Kritično u Bijeljini: Na koronu pozitivno još devet osoba, troje u teškom stanju

U Bijeljini je na virus korona pozitivno još devet osoba, a u kovid bolnici smješteno je ukupno 35 pacijenata, rečeno je na današnjem sastanku Gradskog štaba za vanredne situacije.

“Ukupno je u Bijeljini 192 zaraženih, tri pacijenta u kovid bolnici su u teškom stanju, a riječ je o starijim licima koja imaju više udruženih oboljenja”, rekao je direktor Doma zdravlja Bijeljina Duško Milovanović.

On je dodao da su klasteri koji su nastali među zaposlenima u Bolnici i Domu zdravlja gotovo ugašeni i da se prati samo još nekoliko kontakata zaraženih. Pomoćnik direktora bijeljinske Bolnice Mikajlo Lazić istakao je da su ljekari u kovid bolnici pod velikim pritiskom, ali da daju sve od sebe u borbi protiv virusa.

“Potrošnja kiseonika je ogromna. Svakodnevno nam stiže kamion kiseonika, a izračunali smo da se za jedan dan iskoristi onoliko koliko Bolnica u normalnim uslovima potroši za mjesec dana”, upozorio je Lazić.

Komandant Gradskog štaba za vanredne situacije Mićo Mićić najavio je da će narednih dana biti izvršena ponovna dezinfekcija stambenih zgrada i svih domova za smještaj starih lica na području Bijeljine, za šta će biti zadužena preduzeća “Vodovod i kanalizacija” i “Eko-zaštita”.

Iz Štaba su apelovali da građani ozbiljno shvate trenutnu tešku epidemiološku situaciju, te da pojačaju mjere lične zaštite – više puta tokom dana peru ruke, drže fizičko rastojanje i koriste zaštitne maske onda kada nije moguće poštovati propisanu distancu.

Ostavite komentar: