Kostrešević: Niti sam u sukobu s Lukačem, niti u policiji ima paralelenih struktura

Direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević rekao je danas da u policijskom sistemu Srpske nema nikakvih podjela i paralelnih struktura.

“To je neizvodljivo. Kada bi tako nešto bilo, ja nikada ne bih bio pripadnik policije”, rekao je Kostrešević novinarima u Banjaluci.

On je nazvao špekulacijama navode pojedinih medija o postojanju sukoba između njega i ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača.

“Možemo se posvađati i imati različito mišljenje, ali ne i da se prave klanovi i da imamo sukobe intenziteta i da dijelimo ljude. Imate 7.000 pripadnika MUP-a Republike Srpske, pronađite pet koji će vam to potvrditi i dokumentovati i ja neću više biti na ovoj poziciji”, rekao je Kostrešević.

On je naveo da MUP Republike Srpske u kontinuitetu vodi ozbiljnu borbu protiv organizovanog kriminala u saradnji sa policijskim i bezbjednosnim agencijama u BiH i zemljama okruženja.

“Hapšenja će biti u čitavoj BiH, Srbiji, Hrvatskoj, a da li će biti i u MUP-u Republike Srpske – čuće se”, istakao je Kostrešević.

On je rekao da su policijski službenici u Republici Srpskoj potpuno ravnopravni sa građanima Srpske u pogledu provjere imovine i istrage.

“U Policiji Republike Srpske nulta je tolerancija prema korupciji”, poručio je Kostrešević.

Ostavite komentar: