Konkurs za srednjoškolce koji imaju afiniteta za umjetnost

28.01.2019. | 13:15

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske u saradnji sa Republičkim pedagoškim zavodom raspisalo je konkurs za podršku učenicima srednjih škola u Srpskoj koji imaju afiniteta za umjetnost.

Konkurs “Zašto je kultura /meni/ važna?”, koji je otvoren do 11. februara, odnosi se na šest oblasti umjetnosti, a iz svake oblasti biće nagrađena po tri rada, saopšteno je iz resornog ministarstva.

“Zainteresovani učenici pozvani su da dostave radove o poimanju kulture i njene važnosti u društvenoj zajednici u oblastima likovne, primijenjene umjetnosti i dizajna /slikarstvo, skulptura, video-rad, performans, scenografija, ilustracija, kostim, dizajn plakata/, fotografije /umjetnička fotografija/, književnosti /pripovijetka/ kratka priča ili poezija/”, precizirano je u saopštenju.

U saopštenju je navedeno da učenici mogu da dostave i radove u oblastima dramska umjetnost /monolog, dramski tekst ili scenario za kratki film/, film /igrani, dokumentarni, animirani, eksperimentalni ili video-esej/, te muzika /kompozicija ili interpretacija/.

Uslovi za prijavu, koji su precizirani posebno prema oblastima na koje se konkurs odnosi, dostupni su na portalu Vlade Republike Srpske, te na portalu “E-kultura”.

 

Izvor:(RTRS)