Komunalna policija više ne kontroliše lica koja dolaze u Republiku Srpsku

Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske je, na osnovu Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije, o prestanku primjene Zaključka o sprovođenju mjera kućne izolacije, koji je donesen 20. maja, donijelo Instrukciju o postupanju i načinu rada komunalne policije, koja je upućena svim jedinicama lokalne samouprave i utvrđen je novi način kontrole kućne izolacije.

Propisno je da komunalna policija od 20.maja nije obavezna kontrolisati lica koja imaju važeće rješenje o mjeri kućne izolacije, dobijeno po osnovu ulaska na teritoriju Republike Srpske, saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave.

– Dakle, za lica koja su došla na teritoriju Republike Srpske, prije stupanja na snagu ovog zaključka, prestaje primjena mjere kućne izolacije kao i za lica koja od juče ulaze na teritoriju Republike Srpske iz inostranstva – pojašnjavaju iz Ministarstva.

U saopštenju se dodaje da će komunalna policija nastaviti vršiti kontrolu lica koja imaju rješenje o kućnoj izolaciji po svim drugim osnovama, odnosno kontrolu lica koja su bila u kontaktu sa zaraženim i kontrolu lica koja su bila pozitivna na virus korona.

 

Izvor:(RTRS)

 

 

Ostavite komentar: