Kolovozi vlažni, magla smanjuje vidljivost: Stanje na putevima u BiH jutros izgleda ovako

Saobraćaj se u Republici Srpskoj i Federaciji BiH ovog jutra odvija po pretežno suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, a vidljivost je zbog magle smanjena u kotlinama i duž riječnih tokova.

Iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske upozoravaju na povećanu opasnost od odrona na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina.

Iz AMS vozačima savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu i podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme obavezno.

Na putu Draksenić – Vrbaška jedan – Vrbaška dva obustavljen je saobraćaj, a alternativni pravac je Gradiška – Banjaluka – Prijedor – Kozarska Dubica. Prohodna je dionica puta Vodice – Vrbaška jedan, poddionica Mrakovica – Podgradci.

Zbog radova izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Kozarska Dubica – Draksenić – granica BiH/Hrvatske /Jasenovac/.

Na dionici magistralnog puta Banjaluka /Rudarska/ – Stari Majdan izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja zbog sanacije klizišta.

Na magistralnom putu Banjaluka-Prijedor, dionica od Verića do Ivanjske, saobraćaj je zbog radova potpuno obustavljen u vremenu od 7 do 18 časova i preusmjerava se na privremenu obilaznicu, lokalni put dionica Lamovita-Bistrica. U toku je izgradnja pristupa novom carinskom terminalu i kružne raskrsnice na dionici magistralnog puta Gradiška – Nova Topola, zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

S obzirom da je riječ o veoma frekventnom putnom pravcu, iz AMS mole vozače da voze maksimalno oprezno i sporije, te da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na spoju magistralnih puteva Kobaš-Derventa-Žirovine i Derventa /Žirovine/ – Vrhovi, pa iz AMS mole vozače da voze opreznije i da poštuju postavljenu signalizaciju. Do kraja godine na magistralnom putu Rudanka – Doboj jedan, radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta na Koridoru “Pet ce” od mosta Rudanka do tunela “Putnikovo brdo dva”, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog radova, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu Mostar – Nevesinje, na dionici Bakračuša-Nevesinje.

Na dionicama magistralnog puta Lončari-Brčko, u rejonu Krepšića i Vršani-Bijeljina, rejon Čađavice, zbog radova, saobraćaj se od 7 do 16 časova odvija usporeno, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog izgradnje mini hidroelektrane izmijenjen je saobraćaj i postavljena je privremena signalizacija na dionici magistralnog puta Kotor Varoš – Obodnik. Na dionici magistralnog puta Crna Rijeka – granica Republike Srpske /Ugar/ izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja zbog radova u tunelu “Ugar”.

Radi izvođenja bušačko-minerskih radova na magistralnom putu Brod na Drini – granični prelaz Šćepan Polje, u vremenu od 8 do 16 povremene su obustave saobraćaja u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja vozila.

Na tom putu zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen. Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta na lokalitetu mjesta Vojkovići, u Ulici Druge sarajevske brigade – Krupac /Ulica Ravnogorska/, u vremenu od 8.15 do 15.00 časova povremene su obustave saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta Brod-Odžak, u mjestu Klakar Donji, u vremenu od 8.00 do 15.00 časova radnim danima povremene su obustave saobraćaja u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Bistrica-Pale jedan i na dijelu regionalnog puta Bistrica – Podgrab jedan, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog rekonstrukcije dionice regionalnog puta Jezero-Šipovo saobraćaj se povremeno obustavlja u vremenu od 7 do 17 časova, po potrebi, u trajanju do jedan čas.

Na dionici regionalnog puta Dobro Polje – Jažići – Grajsoljci izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja zbog radova, kao i na dionici regionalnog puta Tedin Han – granica Republike Srpske/FBiH /Križ/.

Zbog deminerskih radova na dionici regionalnog puta Derventa-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, u vremenu od 8.15 do 15.05 časova radnim danima, povremene su obustave saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Na dionici lokalnog puta Laništa – Marković polje, saobraćaj se povremeno obustavlja u vremenu od 8.00 do 16.00 časova, u intervalima od 30 minuta obustave i 15 minuta puštanja saobraćaj zbo deminiranja terena na području lokalne zajednice Laništa.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina – Gornja Vijaka. Na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na dionici regionalnog puta Polje – Podnovlje, zbog oštećenja kolovoza.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona na nadvožnjaku na dionici magistralnog puta Klašnice dva – Šargovac u mjestu Trn.

Na putnim pravcima granični prelaz Brod – granica Republike Srpske/FBiH /Karuše/ i granica FBiH/Republike Srpske Stanić Rijeka – auto-put – Banjaluka
kreće se prevoz vangabaritnog tereta.

Iz AMS skreću pažnju vozačima da voze opreznije i da poštuju uputstva ovlaštenih osoba iz pratnje. Na području FBiH na magistralnom putu Tuzla-Kalesija, zbog radova u tunelu “Čaklovići”, saobraćaj se obustavlja od 22 do 6 časova i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava.

Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog radova u tunelu “Skela” na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se od 22 do 6 časova saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela. Na dionici auto-puta Podlugovi-Sarajevo sjever zbog sanacionih radova na mostu saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U toku su radovi na magistralnom putu Jablanica-Mostar, na dijelu od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića, zbog čega se od 8 do 16 časova saobraća naizmjenično jednom trakom.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Ostavite komentar: