Kolovozi pretežno suvi, magla u višim predjelima: Na ovim dionicama planirana obustava saobraćaja

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH kolovozi su pretežno suvi, a jutarnja magla mjestimično smanjuje vidljivost u višim predjelima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Od 11.30 do 14.30 časova danas planirana je potpuna obustava saobraćaja na dionici puta od Šipova ka Kupresu (Novom Selu), u mjestu Strojice, zbog miniranja stijena.

Režim saobraćaja izmijenjen je na dionici magistralnog puta Krupac-granica Republike Srpske (Bogatić), na pravcu Konjević Polje-Milići, na putu Stari Majdan-Banjaluka (Rudarska) i dionici granica Republike Srpske (Bakračuša)-Nevesinje jedan.

Izmijenjen je režim saobraćanja i na dionici magistralnog puta Prijedor-Kozarac radi isključivanja i uključivanja na teren mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor, te na pravcu Rudanka-Doboj jedan radi isključivanja i uključivanja na teren mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta na koridoru “Pet ce” od mosta Rudanka (uključujući most) do tunela Putnikovo brdo dva.

Produženi su radovi na regionalnim putevima Srbac-Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva-Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na regionalnim putevima entitetska granica Ćesim-Pridvorci, Prijedor tri-entitetska granica (Stara Rijeka) za vrijeme prelaska radnih mašina preko ovog puta tokom eksploatacije rudnika Ljubija, kao i na pravcima Teslić dva-Teslić tri-entitetska granica (Podjezera), Šipovo-entitetska granica (Novo Selo) i Jezero-Šipovo.

Jednom kolovoznom trakom, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići (na samoj liniji razgraničenja), na regionalnom putu Bistrica-Podgrab i na pravcu Ukrina-Gornja Vijaka.

Polučasovne obustave saobraćaja zbog deminiranja terena na snazi su na dionici Šamac jedan-Grebnice, na lokalitetu Grebnice-Tišina od 8.00 do 14.00 časova, te na regionalnom putu Polje-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, grad Derventa, od 8.00 do 15.00 časova.

Prevoz vangabaritnog tereta odvijaće se na pravcu entitetska granica Stanić Rijeka-Derventa-granični prelaz Brod.

U FBiH saobraćaj je obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva M-5 i M-16 u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Zbog radova na izgradnji kružnog toka u blizini mjesta Bradina na magistralnom putu Tarčin-Konjic od 22.00 do 6.00 časova saobraća se naizmjenično jednom trakom.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noću saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije se zbog radova saobraćaj i na pravcima Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive), Donji Vakuf-Travnik (Komar) i Šamac-Orašje (Grebnice-Bazik).

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Ostavite komentar: