Kampanja urodila plodom: Diplomatski zimski bazar prikupio 121.000 KM

Diplomatski zimski bazar je u kampanji prikupljanja sredstava za djecu i mlade širom BiH za prošlu godinu prikupio 121.000 KM, što je za 46 odsto više u odnosu na iznos u 2020.

“Ovaj uspjeh je izvanredan jer i ove godine nije bilo fizičkog skupa za prikupljanje sredstava u Skenderiji kao što je to bilo u periodu prije pandemije. Sredstva će biti raspoređena organizacijama koje podržavaju djecu i mlade ljude pogođene nepovoljnim položajem kao što su siromaštvo, rak, mentalne ili fizičke bolesti, eksploatacija i traume”, saopšteno je iz Organizacionog odbora Diplomatskog bazara.

Organizaciji koja pruža govornu terapiju za djecu sa Daunovim sindromom iz Banjaluke “Daun si i mi” dodijeljeno je 10.000 KM, a po 9.000 KM udruženjima “Srce za djecu oboljelu od raka” i “Bosanski doktori za osobe sa invaliditetom”.

Po 8.000 KM dobili su Dnevni centar “Gnijezdo za djecu u riziku” iz Karanovca i Franjevački međunarodni studentski centar, po 7.000 KM “Novi put”, Međunarodni forum solidarnosti – EMMAUS iz Doboja, Centar za djecu i mlade sa posebnim potrebama “Los Rosales” iz Mostara, “Dajte nam šansu” iz Sarajeva, te Dječiji centar “Gnijezdo” iz Bosanskog Grahova.

Udruženju za podršku djeci i roditeljima “Budućnost” iz Sarajeva dodijeljeno je 6.000 KM, po 5.000 KM dobili su udruženja “Orhideja” iz Stoca, “Angelus” iz Domaljevca-Šamca, “Obrazovanje gradi BiH”, “Obraduj nekoga” iz Bratunca, te Rezidentni i dnevni centar uglavnom za romsku djecu iz Zenice.

Centru “Rastimo zajedno” iz Gacka dodijeljeno je 4.000 KM, koliko je uručeno i udruženju “Lotos” iz Zenice, a 3.000 KM udruženju “Pipol” iz Tuzle, navode iz Diplomatskog bazara i zahvaljuju svim sponzorima i partnerima.

Ostavite komentar: