Kampanja opravdala očekivanja: Na putevima Srpske manje poginulih i povrijeđenih osoba

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske realizovalo je tokom jula i avgusta niz preventivnih i represivnih aktivnosti u okviru kampanje “Vozi oprezno – putuj bezbjedno”, što je dalo pozitivne rezultate jer su statistike o broju saobraćajnih nezgoda i stradalima u padu.

Iz MUP podsjećaju da je pomenuta kampanja bila posvećena poboljšanju bezbjednosti saobraćaja na putevima Republike Srpske.

“U avgustu su na putevima Srpske bile tri teške saobraćajne nesreće u kojima je život izgubilo osam lica, ukupni podaci govore da su građani prepoznali napore policijskih službenika na terenu jer su statistike o broju saobraćajnih nesreća i stradalima u padu”, navode u MUP. U periodu jul-avgust evidentirana je 1.701 saobraćajna nezgoda, što je za 179 manje nego u istom periodu lani, kada ih je evidentrano 1.880.

“U navedenom periodu u saobraćajnim nezgodama smrtno je stradalo 28 lica, odnosno 10 manje nego u istom lanjskom periodu, a teško je povrijeđeno 91 lice, 11 manje nego prošle godine, lakše su povrijeđena 473 lica ili 42 manje nego prošle godine”, navode iz MUP.

Iz MUP Srpske apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i budu odgovorni u saobraćaju, te tako doprinesu stanju bezbjednosti.

Ostavite komentar: