Kako spojiti nauku i kvadove? Nikola i David znaju odgovor

Negdje u februaru ove godine, Nikola Bulović je na Vlašiću prvi put provozao kvad. Vožnja u koju se, kaže, onako, „na prvu“ zaljubio, koji mjesec kasnije postala je mali biznis.

Dvadesetšestogodišnji Nikola zapravo vjeruje da ima i previše godina da bi i dalje čekao na posao. Diplomirao je agroekonomiju, pa upisao master studije koje mu odlično idu, ali…..Uvijek je negdje „visilo“ to „ali“.

„U jednom trenutku sam shvatio da nešto treba raditi. Čim sam se vratio sa Vlašića i te vožnje na kvadu, palo mi je na pamet da bi bilo dobro nabaviti bar dva komada i iznajmljivati ih. Kad sam vidio koliko su kvadovi skupi, u pomoć sam pozvao svog najboljeg prijatelja Davida i predložio da udružimo snage. I eto, sad smo mali biznismeni“, priča Nikola.

I tako su Nikola Bulović i David Vještica postali vlasnici firme „Rent a quad“ u Banjaluci. Zasad imaju dvije „mašine“ koje su rijetko kad parkirane. Čak i za ovih kišnih dana imali su mušterija koje su htjele da se provozaju na neobičnom četvorotočkašu.

„Kvad je, zapravo, namijenjen vožnji na neravnim terenima – kroz šumu i preko uspona, pa je to neka vrsta adrenalinskog sporta. Tehnički gledano, ponaša se slično kao motor, ali je bezbjedniji. Naravno, ukoliko ga „pametno“ vozite“, objašnjava Nikola.

U to „pametno“, ubraja i uslove koje mušterija mora da ispuni. Dakle, po kvad kod Nikole i Davida nemojte kretati ako niste punoljetni i nemate vozačku dozvolu B kategorije.

„Prije svega vodimo računa o bezbjednosti i zato sa svakom mušterijom potpisujemo ugovor. Radi toga smo na kvadove stavili blokadu, odnosno ograničenje brzine na maksimalnih 70 na sat. Dosad nismo imali nikakvih neprijatnih situacija ni pritužbi, naprotiv“, kaže Nikola.

Iza toga „naprotiv“, krije se još jedna pričica o kvadu. Nikola otkriva da njegove mašine najčešće iznajmljuju parovi, pa razmišlja da bi ovaj mali biznis mogao da dobije i slogan. „Ljubav je na kvadu“, na primjer.

Što se njega tiče, kaže uz osmijeh, zasad ništa od ljubavi, ali nikad se ne zna.

Uglavnom, kvadovi su ljetos išli „kao ludi“, a evo i zime, pa planira da ih odveze na Vlašić gdje će sigurno biti mušterija.

„Kad bismo još malo napredovali u poslu, možda bismo vremenom kupili i jedan bagi. To je malo veće i šire vozilo, nešto poput mini džipa, sa sličnom namjenom kao i kvad“, planira Nikola.

U planu je i završetak master rada. Još dva mjeseca i biće spreman za odbranu, siguran je Nikola, jer je svoje kvadove i dosad uspijevao da uskladi sa naukom.

Sad mu se čini da će taj sklad potrajati čak i ako se, nakon mastera, pojavi i neki posao u struci.

Priča je realizovana u sklopu promotivne akcije BL portala kojom predstavljamo male preduzetnike. Budite više od vijesti!

Ostavite komentar: