Jeziv prizor: Građani snimili kako voda drobi kuću – VIDEO

Obilne padavine izazvale su velike probleme na području Tuzlanskog kantona, a Živinice su jedna od najpogođenijih opština.

Na društvenim mrežama objavljen je video snimak na kojem se vidi kako vodena bujica doslovno drobi i nosi kuću u naselju Podgajevi u Živinicama.

Podsjetimo, zbog obilnih kišnih padavina i prognoza Federalnog hidrometeorološkog zavoda, prema kojima će padavine biti intenzivirane u naredna 24 sata, te dojave o izlijevanju vodotoka i pojave klizišta na području grada Tuzle, u ponedjeljak je održana vanredna sjednica Gradskog štaba civilne zaštite, na kojoj je razmatrana trenutna hidrološka i geološka situacija u gradu Tuzli.

Informaciju o stanju na terenu su podnijeli komandant štaba i gradonačelnik Jasmin Imamović, te predstavnici Službe civilne zaštite, Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove MZ i Službe za inspekcijske poslove, koji su obišli teren i konstatovali da je u pojedinim dijelovima grada Tuzle situacija izuzetno složena, te da treba poduzeti dodatne mjere kako bi se zaštitilo zdravlje, životi i imovina građana, piše “RTV Slon”.

Na prijedlog Gradskog štaba civilne zaštite, gradonačelnik Tuzle je donio Odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće zbog opasnosti od poplava i klizišta sa danom 22. juni 2020. godine.

 

Izvor.(Nezavisne novine)

 

Gepostet von BL Portal am Montag, 22. Juni 2020

 

 

Ostavite komentar: