“Ja volim svoj narod i državu”: Mještanin donirao dva sanitetska vozila Domu zdravlja u Oštroj Luci

Mještanin sela Batkovci kod Oštre Luke Mile Rajlić, koji 30 godina živi i radi u NJemačkoj, poklonio je danas dva sanitetska vozila Domu zdravlja “Sveti Sava” u Oštroj Luci.

Rajlić je novinarima u Oštroj Luci rekao da se mora početi malo drugačije razmišljati – da se nešto pokloni državi, a ne samo da se traži od nje.

“Samo bih još zamolio nadležno ministarstvo, ukoliko je moguće, da ovakve i slične slučajeve pokuša zakonski regulisati da ljude dobre volje bar oslobode plaćanja PDV-a na ovakve stvari. Vjerovatno će se i drugi ljudi odlučiti na ovako nešto, koliko je u njihovoj mogućnosti, pa da nam i država pomogne u tom smjeru”, poručio je Rajlić.

On je naveo da u NJemačkoj ima izreka “uzeti i dati” i da je bitna ta ravnoteža, a da nerado spominje šta je davao i poklanjao jer to čini id srca.

Rajlić je zahvalio porodici za podršku i prijateljima koji su mu pomogli da ovo realizuje, kao i direktoru Doma zdravlja.

“Ja volim svoje Batkovce, Oštru Luku, svoj narod i državu. Ako bilo kome spasimo život, meni će to biti najveće hvala”, dodao je Rajlić.

Direktor Doma zdravlja “Sveti Sava” Oštra Luka Milena Trninić rekla je da je suvišno govoriti koliko će ovoj zdravstvenoj ustanovi koristiti ova sanitetska vozila koja su donirana, poboljšati rad i kvalitet usluga, a time i života stanovnika opštine.

“Ovaj humani gest je još jedan pokazatelj da postoje dobra srca koji svoje bogatstvo i sreću nesebično dijele sa svima nama. Ja nemam riječi da iskažem svoje zadovoljstvo i zahvalnost gospodinu Mili koji nam je darovao ova dva sanitetska vozila. U vrijeme kada kovid uzima danak na cijeloj planeti jedan ovakav gest zaista zaslužuje zahvalnost, divljenje i pažnju ne samo medicinskih radnika već i cjelokupne javnosti”, rekla je Trninićeva.

Ona je podsjetila da ova zdravstvena ustanova ima jedno donirano vozilo iz 2017. godine i dva stara vozila.

Načelnik opštine Oštra Luka Dragan Mastikosa rekao je da je Mile Rajlić veliki donator koji je u svojoj mjesnoj zajednici napravio crkvu i igralište, pomogao izgradnju škole, vršio donacije za socijalno ugrožene porodice i sada donirao sanitetska vozila.

“Mi smo mu zahvalni za pomoć. On je čovjek koji pomaže Republiku Srpsku, svoju opštinu, svoje ljude i treba ga na svakom mjestu isticati kao pozitivnu ličnost koja utiče na sve nas u Republici Srpskoj da ostajemo i da živimo i radimo i budemo složni”, poručio je Mastikosa.

Ostavite komentar: