Izgubio bitku sa opakom zarazom! Od korone preminuo poznati radiolog iz BiH

Od posljedica infekcije korona virusom jutros je u Tuzli preminuo poznati radiolog Rukib Mulalić.

Zbog teške kliničke slike izazvane zarazom Covid-19, Mulalić je posljednjih dana bio hospitalizovan u Covid-bolnici UKC-a Tuzla.

Mulalić je, uz vrhunske ljudske kvalitete, važio za veoma iskusnog i stručnog radiologa. Rođen je 12. februara 1955. godine u Lukavici, opština Gračanica. Osnovnu, a potom i Medicinsku školu završio je 1973. godine u Tuzli.

Od 1973. godine bio je zaposlen u UKC-u Tuzla, gdje je na poslovima glavnog tehničara Poliklinike za radiologiju proveo nepunih dvadeset godina, istovremeno obavljajući i stručne poslove u CT i angiodijagnostikama. Na Višoj radiološkoj školi diplomirao je 1981. u Sarajevu. U dva mandata obavljao je i poslove zamjenika glavne sestre UKC-a Tuzla. Takođe, kao vanjski saradnik, obavljao je poslove instruktora praktične nastave iz radiološke tehnike u Medicinskoj školi u Tuzli.

Bio je dugogodišnji mentor radiološkim i višim radiološkim tehničarima. Aktivno uključen u osnivanje Komore zdravstvenih radnika TK i Komore diplomiranih inžinjera medicinske dijagnostike FBiH. Rukib Mulalić objavio je 15 stručnih radova te bio stručni saradnik u dva magistarska rada, edukovani je ocjenjivač za poslove kvaliteta cine filma u radiološkoj dijagnostici. Svoju profesionalnu djelatnost posljednjih godina Rukib Mulalić obavljao je u ZU Poliklinika “Azabagić” Tuzla na poslovima CT dijagnostike, piše Avaz.

Ostavite komentar: