Ivan Begić najavio krivičnu prijavu protiv načelnika policije

Ivan Begić, saradnik PDP- ovog poslanika u NSRS Draška Stanivukovića podnijeće sutra krivičnu prijavu protiv Miloša Bandića, službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, odnosno načelnika Odjeljenja za imovinske delikte, prevare i falsifikate i to, kako je naveo, zbog prijetnji smrću koje su mu prilikom saslušanja 13. februara upućene.

To je danas saopštio Staivukovićev tim navodeći da je Begić prethodno izjavio da MUP RS protiv njega i Stanivukovića vodi montirani proces u cilju političkog progona i diskreditovanja u javnosti.

“Krivična prijava je prvi korak koji ćemo preduzeti kako bi inspektor koji mi je prijetio smrću bio na odgovarajući način sankcionisan – smjenom, oduzimanjem ovlaštenja i otkazom iz MUP-a. Takođe, o slučaju su upoznate mnoge međunarodne organizacije za zaštitu ljudskih prava kao i međunarodna zajednica”, rekao je Begić danas.

Prethodno je MUP podnio krivičnu prijavu protiv Begića i Stanivukovića zbog neovlašćenog tonskog snimanja i prisluškivanja. Da su to krivično djelo počinili obojica su demantovali.

“Njima ne odgovara kada ja radim. Ne mogu me zaustaviti. Dok god postojim, govoriću. Ne dotiču me krivične prijave i montirani procesi”, rekao je Stanivuković.

“Protiv Miloša Bandića podnosim krivičnu prijavu zbog ugrožavanja bezbjednosti jer je moja bezbjednost od stane inspektora ugrožena zbog ozbiljnih prijetnji da će mi lišiti života, teško fizički povrijediti, lišiti slobode ili mi na drugi način nanijeti zlo. To kaže Zakon. A ja poručujem da neću odustati sve dok Bandić ne dobije zasluženu kaznu. Da dobije samo nekakav disciplinski postupak je sramota za instituciju kakva je MUP. Izjave iz policije da se radi samo o bahatom ponašanju su upravo bahate i sa ciljem opravdavanja prijetnji Bandića”, zaključuje Begić.

Begić takođe dodaje da ima informaciju iz krugova policije da su inspektori koju su u vrijeme saslušanja sa njim bili u prostoriji morali dati izjavu da su se u prostoriji nalazili samo Bandić i Begić, a sve sa ciljem da se montira proces da je Begić snimao policijskog inspektora.

 

Izvor:(Klix.ba)

 

Ostavite komentar: