Ivan Begić dopunio prijavu protiv načelnika Miloša Bandića

Predsjednik Mladih demokratskog progresa Banjaluka i saradnik narodnog poslanika Draška Stanivukovića, Ivan Begić, tvrdi da je dopunio prethodno predanu krivičnu prijavu protiv Miloša Bandića.

– Dopunili smo krivičnu prijavu na prijedlog advokata i zbog postojanja elemenata krivičnog djela iznuđivanje iskaza i povrede ljudskog dostojanstva zloupotrebom službenog položaja i ovlaštenja – rekao je Begić.

On objašnjava da se iz snimka jasno čuje kako je Bandić ,,nezadovoljan” Begićevom izjavom, te da zastrašivanjem pokušava iznuditi drugačiju izjavu, govoreći tada Begiću: ,,Dao si izjavu i nama se ta izjava ne uklapa“.

Begić takođe dodaje, da još iz Tužilaštva i policije nije dobio nikakvu informaciju, niti poziv u vezi sa krivičnom prijavom koju je podnio.

– Dakako da nismo stali samo na krivičnoj prijavi, pa ni ovoj dopuni, a nećemo stati dok god u policiji bude ijedan ,,Bandić“. Kako čovjek vene i nestaje kada ima tumor, tako ćemo i kao društvo nestajati dok god ne odstranimo sve tumore, a početi treba sa ovakvima koji misle da sa svojim ovlaštenjima mogu gospodariti našim životima – kaže Begić.

Sve je počelo u martu

Podsjećamo, Begić je 11. marta ove godine predao krivičnu prijavu protiv načelnika Odjeljenja za imovinske delikte, prevare i falsifikate u banjalučkoj Policijskoj upravi, Miloša Bandića, koji je Begiću uputio prijetnje smrću prilikom saslušanja.

– Ukoliko Sud bude odlučio po ovim prijavama Bandića čeka od jedne do osam godina zatvora – zaključio je Begić, dodajući da je iznuđivanje iskaza zakonodavac propisao kao krivično djelo.

 

Izvor:(SrpskaInfo)

 

Ostavite komentar: