Isplati se biti odlikaš: Vukovcima besplatno polaganje vozačkog ispita

30.04.2024. | 11:42

Opštinska uprava Istočno Novo Sarajevo finansiraće cjelokupan iznos polaganja vozačkog ispita za sve vukovce završnih razreda Srednje škole “28. juni” i Srednjoškolskog centra “Istočna Ilidža”, koji imaju prebivalište na području ove lokalne zajednice.

Za odlične učenike koji ne budu imali sve zaključene petice, opština će sufinansirati troškove polaganja ispita 50 odsto od ukupnog iznosa, saopšteno je iz Opštinske uprave Istočno Novo Sarajevo.

Načelnik opštine Jovan Katić poručio je da je Istočno Sarajevo univerzitetski grad i da je cilj Opštinske uprave da ulaganjem u izvrsnost podstaknu i naredne generacije da se trude i ostvaruju izvrsne rezultate, kako bi bili adekvatno nagrađeni za svoj trud.

Katić je izrazio nadu da će učenici ovim biti motivisati da obrazovanje nastave na nekom od fakulteta u Istočnom Sarajevu.

Prema njegovim riječima, opština će ih i dalje pratiti na njihovom putu kroz studentske stipendije i finansijske pomoći, u nadi da će izvrsni mladi ljudi u godinama koje slijede biti nosioci daljeg razvoja i napretka ove lokalne zajednice i grada.

“Od prvog dana živimo viziju najpoželjnijeg mjesta za život u zemlji i vjerujemo da je i ovaj korak put ka tome da to postane stvarnost. Zato, idemo dalje, uz izvrsne podsticaje za izvanredno zalaganje”, naglasio je Katić.