Islamska zajednica u Banjaluci: Nismo spustili zastavu na Ferhadiji povodom smrti patrijarha

Medžlis Islamske zajednice Banjaluka je izdao saopštenje u kojem je navedeno kako zastava na munari Ferhadija džamije u ovom gradu nije spuštena povodom smrti patrijarha Irineja.

Iz Islamske zajednice su podsjetili kako je reisu-l-ulema Husein-ef. Kavazović uputio saučešće Srpskoj pravoslavnoj crkvi povodom smrti patrijarha

“Medžlis Islamske zajednice Banjaluka obavještava javnost da je reisu-l-ulema, Husein -ef Kavzović uputio saučešće Srpskoj pravoslavnoj crkvi povodom smrti patrijarha Irineja što smatramo gestom civilizacijskog čina. Što se tiče netačnih navoda o spuštanju bajraka na munari Ferhadija džamije obavještavamo javnost da takvih radnji nije bilo.

Bajrak se postavlja shodno proceduri Islamske zajednice i svako pomjeranje bajraka se dešava isključivo po instrukciji nadležnih organa Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini”, saopšteno je iz IZ-a u Banjaluci, prenosi “N1“.

Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarh Irinej sahranjen je danas u kripti Hrama Svetog Save u Beogradu.

Kovčeg sa posmrtnim ostacima patrijarha u kriptu su prenijeli gardisti Vojske Srbije, a samom činu sahrane nisu mogli da prisustvuju vjernici zbog epidemioloških mjera koje su na snazi u zemlji zbog korona virusa.

Patrijarh Irinej prvi je patrijarh koji je sahranjen u kripti Hrama Svetog Save.

 

 

Ostavite komentar: