Iskorišćeno skoro 47.000 vaučera u Srpskoj: Hoće li ih biti još?

U periodu od 15. juna 2020. godine do 30. juna 2021. godine, građanima Republike Srpske izdato je 46.948 turističkih vaučera vrijednosti od po 100 KM, za smještaj u ugostiteljskim objektima koji posluju na području Srpske.Pokazala je evidencija Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske.

U projektu turističkih vaučera učestvovalo je 97 ugostiteljskih objekata za smještaj i 28 turističkih agencija, a građani Republike Srpske su u sklopu projekta, vaučere najviše koristili u banjskim centrima, te smještajnim kapacitetima na olimpijskoj planini Jahorina, u Hercegovini i Višegradu – precizirali su iz Ministarstva trgovine i turizma RS.

Vlada Republike Srpske donijela je 28. maja 2020. godine, Uredbu o uslovima i načinu korišćenja turističkih vaučera u ugostiteljskim objektima, s ciljem podsticanja razvoja domaćeg turizma i očuvanja radnih mjesta u sektoru turizma, kroz promovisanje i subvencionisanje smještaja građana Republike Srpske. Vlada RS je u dva navrata produžavala rok za korištenje turističkih vaučera, te je prvobitni rok za korištenje vaučera do 15. novembra 2020. godine prvo produžen do 31. decembra, a potom i do 30. juna 2021. godine.

– Ministarstvo trgovine i turizma RS opredijeljeno je da u narednom periodu projekat turističkih vaučera bude kreiran i da zaživi, ne kao mjera podrške u prevazilaženju teškoća u poslovanju, već kao promotivni projekat podrške domaćem turizmu, a o svim narednim koracima vezanim za ovaj i slične projekte javnost će biti blagovremeno informisana – poručili su iz Ministarstva.

Ostavite komentar: