Inspektori pojačali kontrolu: U svadbenim salonima se ne zna ko pije, a ko plaća

16.11.2023. | 14:00

Tržišni inspektori u Republici Srpskoj u posljednjih nekoliko mjeseci, uglavnom vikendima, obilaze i kontrolišu svadbene salone po Srpskoj.  Ono sa čime se susreću pokazuje da u ovoj oblasti vlada pravi mali haos gdje svako radi samo za sebe ne želeći da bilo šta dijeli sa državom.

Naime, oni ne izdaju račune, poslove ugovaraju bez ugovora, a evidencije i dokaza o porijeklu robe i hrane uglavnom nemaju.

Sve to prate muzičari, snimatelji i fotografi. Svi oni dobro naplaćuju svoje usluge, ali malo ko od njih je registrovan kao preduzetnik.

To posebno smeta vlasnicima registrovanih fotografskih radnji koji redovno inspekciju upozoravaju na nelojalnu konkurenciju.

U proteklih nekoliko mjeseci od 35 kontrola u 22 slučaja su utvrđene nepravilnosti zbog kojih su izrečene kazne od skoro 50.000 maraka, što govori o opravdanosti nadzora.

Među kažnjenima je i nekoliko fotografa kojima je napisana kazna od po 1.000 maraka, piše Capital.

„Tržišna inspekcija će i dalje nastaviti sa kontrolama ovih ugostiteljskih objekata, jer su oni obavezni kao i svi drugi privredni subjekti da svoju djelatnost obavljaju u skladu sa zakonom“, poručuju iz Inspektorata.

Tvrde da prilikom kontrole nijedna proslava nije prekinuta, niti su gosti uopšte znali da je kontrola u toku te da su se uglavnom fokusirali na vlasnike salona.

Napominju da svadbeni saloni kao ugostiteljski objekti ne rade na dnevnom nivou te da do sada nisu bili posebno regulisani zakonom, što je dalje otvaralo niz pitanja u vezi sa radom i obavezama ovih ugostitelja.

Međutim, nadaju se da će taj problem biti riješen izmjenama Zakona o ugostiteljstvu koji je u proceduri, a kojim je po prvi put posebno definisano pružanje usluga u svadbenim salonima.

U samom prijedlogu izmjena navodi se da ovo pitanje nije bilo obuhvaćeno postojećim zakonskim rješenjem, te se otvara mogućnost stvaranja velike „sive zone“.

„Fizička lica koja organizuju proslave u skladu sa svojim željama i potrebama ugovaraju i različite ponude hrane i pića, koje moraju biti adekvatno evidentirane u poslovnim knjigama. To znači da sva roba, hrana i piće koji se poslužuju moraju biti legalno nabavljeni.  Posebno moramo naglasiti pitanje odgovornosti za bezbjednost i ispravnost hrane i pića koji se poslužuju, odnosno ko snosi odgovornost ukoliko dođe do nekih neželjenih posljedica“, poručuju u Inspektoratu RS.

U Ministarstvu trgovine i turizma kažu da je u toku priprema prijedloga zakona.

„Završene su javne rasprave i službe ministarstva trenutno analiziraju dostavljene prigovore, prijedloge i sugestije. Očekujemo da do kraja godine bude upućen u skupštinsku proceduru“, kažu oni.