Inspektori opet u kontroli: Na pojedinim pumpama cijene goriva veće od dozvoljenih

Formiranje prodajnih cijena na benzinskim pumpama u Srpskoj ponovo je pod lupom inspekcije, a za šest mjeseci zbog kršenja Uredbe o ograničavanju marže prilikom formiranja cijena tečnih naftnih derivata naftaši su kažnjeni su sa 1,67 miliona maraka.
U Inspektoratu RS kazali su “Glasu Srpske” da kontrole benzinskih pumpnih stanica u Republici Srpskoj traju od početka marta ove godine pa sve do danas sa manjim prekidima.

– Od 5. marta pa sve do 12. avgusta kontrolisana je 181 benzinska pumpa. Inspektopri su u 115 slučajeva utvrdili određene nepravilnosti na osnovu čega su inspketori izdali 230 prekršajnih naloga, čija vrijednost premašuje 1,67 miliona maraka  – podvukli su u Inspektoratu.

Poslije pauze od par dana izazvane ispunjavanjem obaveza iz drugih oblasti koje pokriva ova inspekcija, pojačane kontrole benzinskih pumpi krenule su ponovo od juče, 16. avgusta.

– Prvi još do kraja neobrađeni podaci sa terena pokazuju da se radi o nekoliko benzinskih pumpi koje su ponovo zatečene u prekršaju  – naveli su u Inspektoratu.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković Višković je za Srnu rekao da je od Inspektorata Republike Srpske tražio da „žešće krenu“ u maloprodaji u kontrolu svih cijena nafte i naftnih derivata, jer postoje značajna odstupanja od jednog do drugog prodajnog mjesta ili jednog i drugog dijela Republike Srpske, a ne bi trebala da bude razlike.

Radili bez rješenja

U Inspektoratu su naglasili da je krajem jula u Šamcu radila benzinska pumpa bez  predhodno pribavljenog rešenja Ministarstva trgovine i turizma RS, koja je po nalogu inspektora zatvorena, a odgovornom licu napisana je kazna od 4.000 KM.

Ostavite komentar: