Inspektori imali posla: Izdato 68 prekršajnih naloga vrijednih ukupno 150.100 KM

Inspektori Poreske uprave Federacije BiH /FBiH/ su u Mostaru, Novom Travniku i Livnu izvršili 79 kontrola i zbog uočenih nepravilnosti izdali 68 prekršajnih naloga, sa ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 150.100 KM.

U ovim kontrolama inspektori su otkrili 10 neprijavljenih radnika i 38 obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja, saopšteno je iz Poreske uprave FBiH.

Zbog utvrđenih nepravilnosti – zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja i neplaćanja doprinosa zapečaćeno je pet objekata, te su donesena četiri rješenja o privremenoj zabrani obavljanja djelatnosti.

Poreska uprava FBiH ističe da je kod svih kontrolisanih poreznih obveznika koji obavljaju djelatnost trgovine na malo naftom i naftnim derivatima – benzinske pumpe, utvrđeno da ne evidentiraju promet preko fiskalnog uređaja u skladu sa Zakonom o fiskalnim sistemima.

Prilikom kontrola priređivača igara na sreću klađenjem utvrđeno je da šest kladionica u periodu poslije 18.00 časova ne evidentira promet u skladu sa Zakonom o fiskalnim sistemima.

Jučerašnjom akcijom inspektora bili su obuhvaćeni poreski obveznici koji obavljaju djelatnost trgovine, ugostiteljstva, pekarstva, trgovine na malo naftom i naftnim derivatima – benzinske pumpe, djelatnost priređivanja igara na sreću i ostale uslužne djelatnosti.

Kontrole su izvršene radi provjere poštivanja Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanja radnika na crno.

Ostavite komentar: