Inspekcija “češljala” kladionice: Izrečene kazne od preko 107.000 KM

Na području Srednjobosanskog kantona poreski inspektori izvršili su 73 nadzora priređivača igara na sreću klađenjem i tom prilikom izdali 62 prekršajna naloga i izrekli novčane kazne od 107.350 KM, saopšteno je iz Poreske uprave Federacije BiH /FBiH/.

U izvršenim kontrolama utvrđeno je da 60 uplatnih mjesta kladionica ne ispunjava propisane prostorne uslove za priređivanje igara na sreću, odnosno uplatno mjesto kladionice se nalazi u okviru ugostiteljskog objekta bez potpune fizičke odvojenosti i da 27 uplatnih mjesta kladionica ne evidentira svaki pojedinačno ostvareni promet preko fiskalnog uređaja.

Zbog utvrđenih nepravilnosti doneseno je 60 rješenja o njihovom otklanjanju, a kontrole su izvršene u protekla dva dana na području Jajca, Gornjeg Vakufa, Donjeg Vakufa, Novog Travnika, Viteza, Bugojna, Travnika, Busovače, Fojnice, Kreševa i Kiseljaka.

Predmet kontrola bila je provjera zakonitosti poslovanja poresnih obveznika i ispunjavanje uslova pripisanih Pravilnikom o prostornim, tehničkim i drugim uslovima za priređivanje igara na sreću klađenjem.

Ostavite komentar: