Imali velikih problema: Saniran sistem grijanja na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci

Projektom energetske efikasnosti koji provodi Vlada Republike Srpske saniran je sistem grijanja na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci.

Do kraja godine na zgradi ovog fakulteta trebalo bi da bude zamijenjena stolarija i rekonstruisan krov.

U prvoj fazi sanirana je podstanica za centralno grijanje.

Kapacitet stare podstanice nije bio dovoljan za adekvatno grijanje prostorija Ekonomskog i Pravnog fakulteta.

“Mi smo zaista imali velikih problema sa grijanjem i kvalitetom ovih prozora i stolarije u nekim hladnijim danima. Poslije završetka ovog projekta, taj problem će biti riješen”, izjavio je dekan Ekonomskog fakulteta UNIBL Milenko Krajišnik.

“Zaista mi je drago što će naši studenti koji ovdje stiču svoja znanja u UNIBL, na svim fakultetima, koji su ovdje smješteni, imati daleko uslovnije uslove za učenje i rad”, poručila je ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić.

U okviru projekta energetske efikasnosti osim Ekonomskog fakulteta biće sanirani i Mašinski i Pravni fakulteti u Banjaluci, kao i Tehnološki fakultet u Zvorniku.

“To su sve infrastrukturni projekti i realizacija koja je pred nama učiniće svakako da visoko obrazovanje u Republici Srpskoj dobije još jedan snažniji zamah kroz obezbjeđenje boljih uslova za naše studente i naše akademsko osoblje”, izjavio je ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srđan Rajčević.

U resornom Ministarstvu kažu da je Vlada u ovoj godini, za razvoj visokog obrazovanja, izdvojila preko 125 miliona maraca, piše RTRS.

Ostavite komentar: