Igor Arsenić iz Banjaluke pobjednik međunarodnih skokova u vodu “Zenica 2019”

Drugi međunarodni skokovi u vodu “Zenica 2019” održani su na Gradskim bazenima u naselju Crkvice.

Prijavljeno je bilo 22 takmičara iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Danske i Njemačke, Slovenije i Sjedinjenih Američkih država. Nastupilo je i nekoliko takmičara mlađih od 18 godina koji su skakali uz dozvolu roditelja, a najmlađi je ponovno bio petnaestogodišnji Zeničanin Semir Mahmić.

– Ljubav od malih nogu prema skokovima me je nagnala da organizujem ovo takmičenje i u svom gradu. Ovdje su moji brojni prijatelji s kojima sam se upoznao na raznim takmičenjima širom regiona. Ove godine me posebno raduje što imamo više takmičara u odnosu na prošlu godinu a tu su i dvije djevojke -rekao je za „Dnevni avaz“ Mustafa Šarić, organizator ovog takmičenja.

Nova uloga

Po drugi put u Zenici bio je i Lorenc Listo ali ovaj put u drugačijoj ulozi, kao predstavnik žirija.

– Ovo mi je prvi put da sudim bilo gdje, zadnji put sam skakao prije par dana u Mostaru i sad mi je zaista neobično. Mogu reći da je teško gledati prijatelje kako skaču, a ja sjedim i trebam ih ocijeniti, pomiješale su mi se emocije ali polako se prilagođavam za ovu ulogu – rekao je Listo za Dnevni avaz i dodao da mu je cilj približiti ovaj sport mladim.

– Trebamo organizovati što više ovakvih takmičenja. Moj plan je da uvežemo moj klub skakača iz Mostara i ovaj iz Zenice kako bi kroz druženja stvorili nove mlade skakače u oba grada ali i širom BiH – rekao je Listo na kraju.

Konačni poredak

Treće mjesto sa 95 bodova zauzeo je Danko Dangubić iz Konjica, drugi je Aleksandar Alksić koji je osvojio 95,5 bodova a pobjednik sa 96 bodova Igor Arsenić iz Banjaluke.Ostavite komentar: