I otac i sin britanski đaci: Mlađi Ivanić dobio državljanstvo Ujedinjenog Kraljevstva

18.04.2022. | 11:44

Posljednjih nekoliko dana internetom je počela kružiti fotografija koja prikazuje Vladimira, sina Mladena Ivanića, na ceremoniji dodjele državljanstva Velike Britanije, na kojoj su on i bivši zamjenik gradonačelnika Islingtona, ispred slike Kraljice Elizabete. Tim činom, onaj koji dobija državljanstvo, u ovom slučaju Vladimir Ivanić, daje potvrdu, odnosno zaklinje se na vjernost monarhu i daje zavjet Velikoj Britaniji, piše portal banjalučkepriče.

Prema informacijama tog portala, mlađi Ivanić je potpredsjednik sektora za korporativne finansije u BNP Paribas UK, a po nekim izvorima čak je dospio i na direktorsku poziciju.
Ovaj britanski đak, bar prema biografiji, veoma je uspješan u svojoj oblasti, naročito u Velikoj Britaniji. Bio je zaposlen i u Hulihan-Lokey investment banci, a 2012. godine bio je među finansijerima CASS biznis škole pri Londonskom univerzitetu. Oni su mu se zahvalili time što se njegovo ime našlo i na bilbordu.

Stariji Ivanić je, poput sina, britanski đak. On je, deset godina nakon što je doktorirao u Beogradu, na postdoktorske studije otišao u Glazgov. Godinu dana nakon povratka iz Velike Britanije, vraća se u Republiku Srpsku i osniva Partiju Demokratskog Progresa na čijem čelu je bio 16 godina. Tada postaje počasni predsjednik stranke, ali je po mišljenju mnogih i dalje vladar iz sjenke u ovoj opozicionoj partiji.
Novinari njemačkog DW su ga 2018. pitali šta misli o tvrdnjama da je britanski čovjek, odnosno čovjek britanske tajne službe, na šta je on samo odgovorio da se radi o balkanskim teorijama zavjere, pišu banjalučkepriče.