I ljubav je gorivo: Kako je Duško postao prevoznik

Iza svakog uspješnog muškarca stoji žena, uz širok osmijeh priznaje mladi biznismen Duško Tadić. Zapravo, u pitanju je djevojka Saška koja se prva otisnula u preduzetničke vode i dala mu ideju i podstrek da postane kombi prevoznik.

Dvadesetdevetogodišnji Banjalučanin, nekadašnji gimanazijalac, do prije dva mjeseca u kombi nije ni sjeo, a sad se uspješno zavuče u svaku uličicu da mušteriji dostavi ono što je tražila. Osim drva i uglja, Duškov „Tadei transport“ prevozi skoro sve, ili barem sve što nije teže od 1.300 kilograma.
„Teško je nabrojati šta sam sve dosad prevezao. Bilo je tu krušaka i jabuka, namještaja, materijala za vikendice. Nije baš da biram, jer želim da ozbiljno razvijem posao, ali ponekad moram da obratim pažnju na vrstu tereta da ne bih oštetio kombi koji je dosta dobar i kvalitetan“, objašnjava Duško koji svoju firmu promoviše i na društvenim mrežama, pa su ga mnogi već „zapratili“.

Ponekad preveze i koju gajbu ili saksiju cvijeća, a ta stavka u ovoj priči važna je upravo zbog one ispiracije s početka. Njegova djevojka Saška prije pola godine otvorila je cvjećaru, a kad je i Duškov brat otvorio kafić, zajedničkim snagama su ga nagovorili da se okuša kao preduzetnik.

„Zaista su mi dali vjetar u leđa, jer nije lako prelomiti i odlučiti da pokrenete vlastiti biznis. Hiljadu je tu pitanja, dilema, pa i straha da nećete uspjeti. Ne fali ni papirologije i administracije, pa baš ovih dana imam dosta posla i oko toga. Ali ne žalim se, radiću i trudiću se, pa ćemo vidjeti šta će biti“, kaže Duško.
Po tome što su ga mnogi angažovali i preporučivali jedni drugima, vidi se da se trud već isplatio, ali Duško otkriva da mu je cilj da ostvari saradnju sa firmama i stekne sigurne mušterije.
„To sam već uspio sa jednom firmom iz Velikog Blaškog koja se bavi preradom metala, ali su mi, zasad, većina mušterija fizička lica. Naravno, nemam namjeru ni njih da se odreknem, ali bih se osjećao sigurnije kad bih imao neke ugovorene poslove“, priznaje Duško.

Takvi poslovi značili bi i malo drugačiji biznis plan na kojem već uveliko radi.
„Volio bih da sve ovo proširim, pa da mogu da kupim i neki kamiončić i možda još nekoga zaposlim. Bilo bi lijepo da ovo preraste u pravu, prevozničku firmu“, kaže Duško koji se već navikao na svoj kombi, iako ga je, u početku, doživljavao kao „ozbiljnu mašinu“ koju je znatno teže voziti nego automobil.

Navikao se i da nema radno vrijeme. Nekad ga mušterija pozove i nedeljom popodne, a on se spremi, pa za volan.
„Šta da vam kažem….Tako vam je to kad ste biznismen-početnik“.
Priča je realizovana u sklopu promotivne akcije BL portala kojom predstavljamo male preduzetnike. Budite više od vijesti!

Ostavite komentar: