I dalje potpuna obustava saobraćaja na putu Karanovac – Crna Rijeka

18.02.2019. | 10:47

Zbog radova na sanaciji odrona, potpuno je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu M-16 Karanovac-Crna Rijeka u mjestu Dabrac. Saobraćaj je preusmjeren na alternativni putni pravac R-411 Srpske Toplice – Čađavica.

Povećana je opasnost od odrona na putevima koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, a posebno izdvajamo dionice Kneževo-Ugar, Sarajevo – Foča i Višegrad – Ustiprača – Rogatica.

Na većini ostalih puteva u RS saobraćaj se odvija nesmetano, po pretežno suvim i mjestimično vlažnim kolovozima. Zbog niskih jutarnjih temperatura, vozačima skrećemo pažnju na poledicu u višim predjelima i preko prevoja. Zastoja i posebnih ograničenja nema, osim na dionicama na kojima je zbog sanacionih radova izmijenjen režim vožnje i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom, čije poštovanje je obavezno.

Iz AMS RS vozače savjetuju da vožnju prilagode uslovima na putu, uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

FEDERACIJA BiH

AMS RS upozorava na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetujemo oprezniju vožnju. Magla i dalje smanjuje vidljivost u višim predjelima kao i na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Zbog niskih jutarnjih temperatura, moguće je formiranje poledice na svim vlažnim lokalitetima, posebno na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

Izdvajamo radove na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, gdje je na snazi zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, zbog radova u tunelu Vranduk, vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

GRANIČNI PRELAZI

Na graničnim prelazima u BiH ne čeka se duže od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj potpuno je obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

Više informacija o stanju na putevima RS i FBiH, te o stanju na graničnim prelazima, možete pogledati ovdje..

 

(BL PORTAL)