Humanost na ispitu: Počelo prikupljanje novca za kupovinu kuće devetočlanoj porodici

U Novom Gradu je u toku akcija prikupljanja sredstava za kupovinu kuće porodici Dijane Vuković i Mijodraga Sučevića i njihovih sedmoro djece.

Porodica tri godine živi u kući u Dobrljinu kod Novog Grada koju, prema dogovoru sa vlasnikom, mogu da otkupe za 31.000 KM, do septembra.

Inicijator akcije Duška Šindrak rekla je novinarima da je do sada prikupljeno oko 19.000 KM, te da je zadovoljna odzivom građana, ustanova i preduzeća.

“Nadamo se da će do Đurđevdana biti prikupljena potrebna sredstva”, navela je ona, te dodala da ranije nije poznavala ovu porodicu, ali da se za akciju odlučila čim je čula za njih.

Ovu porodicu danas je posjetio i načelnik opštine Miroslav Drljača koji je izrazio nadu da će akcija biti uspješno završena, te da će ova višečlana porodica rješiti stambeno pitanje.

“Građani su pokazali veliku solidarnost i odbor koji vodi ovu akciju je prikupio značajna sredstva. Opština Novi Grad pomaže sa 3.000 KM”, rekao je on.

Tridesetsedmogodišnja Dijana je rekla da su ranije stanovali na više lokacija.

“Čovjek daje sve od sebe da pruži djeci sve što im treba. Hvala svima koji su pomogli”, rekla je Dijana, te navela da će uz adaptaciju kuća biti dovoljna za život devetočlane porodice, čije najstarije ima 16, a najmlađe tri godine.

Prema njenim riječima, puna kuća djece je poseban osjećaj, posebno na Božić. Ona je navela da petoro djece ide u školu, dobiju besplatne udžbenike, a oni obezbijede pribor.

Akcija je pokrenuta u januaru, a odbor je organizovao i jedan humanitarni koncert. Za pomoć je otvoren i žiro-račun za uplatu sredstava 5673735900159724 kod Atos banke Banjaluka.

Ostavite komentar: