Humanost i u doba korone: U Kotor Varošu prikupljeno 136 doza krvi

U akciji dobrovoljnog davanja krvi u Kotor Varošu prikupljeno je 136 doza ove dragocjene tečnosti za potrebe Zavoda za transfuzijsku medicinu Republike Srpske.

Sekretar opštinskog Crvenog krsta Borislav Brborović rekao je da se za prvu ovogodišnju akciju prijavilo 178 osoba, od kojih 42 nije moglo dati krv iz zdravstvenih razloga.

“Ovo pokazuje da su građani Kotor Varoša savjesni i spremni da pomognu. Posebno smo ponosni na sugrađane koji su prvi put doborovoljno dali krv”, rekao je Brborović.

On je naglasio da u Kotor Varošu ima sve više dobrovoljnih davalaca krvi, što je garancija da će uvijek biti dovoljno ove dragojcne tečnosti.

Predsjednik Komisije za animiranje dobrovoljnih davalaca krvi Crvenog krsta Kotor Varoš Duško Vasiljević rekao je da su građani ovog mjesta pokazali odgovornost i solidarnost da pomognu drugima.

“Kontinuirana edukacija, informisanje i podizanje svijesti građana o značaju dobrovoljnog davanja krvi, jedini je način za postizanje željenog cilja, a to je da pacijent ne čeka krv, već da krv čeka pacijenta”, istakao je Vasiljević.

U Kotor Varošu ima više od 700 dobrovoljnih davalaca krvi, a jučerašnju akciju organizovao je opštinski Crveni krst, uz podršku privrednika i lokalne uprave.

 

 

Ostavite komentar: