Humanitarna trka Škole sporta za lica sa poteškoćama u razvoju ”Sunce”

Humanitarna trka pod nazivom „Trka za Sunce” biće organizovana u nedjelju 25.9.2019. u parku Mladen Stojanović sa početkom od 19 časova.Cilj ove humanitarne trke je da se prikupe novčana sredstva za iznajmljivanje sale i omogući treniranje sportista Škole sporta za lica sa poteškoćama u razvoju „Sunce” tokom jesenjeg i zimskog perioda.

Kako navode organizatori, trka će se sastojati od tri događaja. Prvi, sa početkom od 18 časova je otvoreni trening i trka Škole sporta za lica sa poteškoćama u razvoju „Sunce” na kojem će učestvovati članovi Škole kao i drugih udruženja za pomoć licima sa poteškoćama u razvoju. U 19 časova je start Dječije trke, za djecu do 14 godina, koja će se trčati distancu od 600 metara. Centralni događaj je „Trka za Sunce” koja počinje u 19:15 časova i na kojoj će se trčati 3 km.

Kotizacija za učešće na trci je 5 KM, a podizanje brojeva će biti na dan trke u parku od 18 do 19 časova. Svako ko je zainteresovan takođe će moći dati i dodatni prilog u kutiju za priloge. Organizatori Trke Ana Ilijašević i Filip Jovanović su naglasili da će sva sredstva prikupljena od trke su namjenjena za rad Škole sporta za lica sa poteškoćama u razvoju „Sunce” i iznajmljivanje sale za treniranje sportista sa poteškoćama u razvoju tokom jeseni i zime.

Da bi se zahvalili što većem broju trkača, sponzori Škole i „Trke za Sunce” su obezbjedili i vrijedne nagrade za učesnike Dječije trke i Trke za Sunce. Sponozori trke su: Restoran Le Coq, Ukijeva čokoladna bajka, Atletski klub Banja Luka, Teniski klub Mladost, Banjalučka trkačka liga i Run & More Park.

Škola sporta “Sunce” pruža redovne fizičke aktivnosti djeci i odraslima sa poteškoćama u razvoju. Glavni cilj Škole je da osigura da je sport dostupan svim licima sa poteškoćama u razvoju u svako vrijeme, da je kvalitet aktivnosti na visokom nivou i prilagođen sposobnostima svakog sportiste i da su sve aktivnosti potpuno besplatne.

 

(BL PORTAL)Ostavite komentar: