Humanitarna modna revija za Roditeljsku kuću Iskra FOTO

Trinaestoro Teslićana, koji su dobili bitku sa različitim oblicima karcinoma, organizovalo je večeras humanitarnu modnu reviju i sva sredstva od dobrovoljnih priloga dostaviće Roditeljskoj kući “Iskra” u Banjaluci, u koju su privremeno smještena djeca oboljela od ove opake bolesti.

Organizatori humane akcije “U novom životu srcem za `Iskru`” u okviru ovog događaja sa sugrađanima dijele svoje životne priče o borbi sa karcinomom.

Kao neko ko se uspješno oporavio od operacije tumora kostiju Teslićanin Predrag Dević, koji je i član banjalučkog Udruženja roditelja djece oboljele od malignih bolesti “Iskra”, rekao je novinarima da su svi zajedno srcem uz ovo udruženje i bolesnu djecu, a sugrađanima ukazao na značaj preventivnih zdravstvenih pregleda.

“Ovdje smo da damo podršku i svima onima koji se trenutno bore sa ovom opakom bolešću, da im kažemo da vrijedi da se bore, da život poslije postoji, da moraju biti hrabri i da vjeruju”, izjavio je Dević, čija se majka izborila sa karcinomom štitne žlijezde.

Snježana Petrović, koja se izborila sa karcinomom debelog crijeva, kaže da je neopisiv osjećaj drugome podijeliti svoju životnu priču i vlastitim iskustvom biti podrška da se psihički uhvati u koštac sa oboljenjem.

“Jako je važno da ste u tim momentima okruženi pozitivnim ljudima”, izjavila je Petrovićeva, koja je tokom liječenja najtraumatičnije doživljavala gubitak kose.

Danica Diamant Nikolić, koja se izborila sa karcinom dojke, ukazala je na značaj redovnih ljekarskih i samopregleda, a onima kojima je utvrđeno to oboljenje poručila da vjeruju u sebe i ozdravljenje.

Dvanaestogodišnja Ana Vaselić, kojoj je karcinom bubrega utvrđen kada je imala tri godine, kaže da joj je u borbi značila podrška roditelja i rodbine, kao i drugih korisnika “Iskre”.

Današnju manifestaciju u Gradskom parku pozdravio je načelnik opštine Teslić Milan Milićević, koji je ukazao na značaj podrške licima sa malignim oboljenjima čije liječenje je dugotrajno, te psihofizički i materijalno iscrpljujuće.

 

 

Ostavite komentar: