Granična policija BiH: Spriječen nezakoniti prelazak za više od 3.600 lica

Granična policija BiH od početka godine odvratila je više od 3.600 lica od pokušaja nezakonitog prelaska granice, rekao je direktor Zoran Galić, koji je učestvovao na video konferenciji direktora graničnih policija država EU i Balkana.

“Granična policija od početka migrantske krize preraspoređuje kadrovske kapacitete i angažuje policijske službenike iz drugih policijskih agencija na dijelove granice gdje je najveći migracioni pritisak i obavlja pojačan nadzor granice”, rekao je Galić.

Na konferenciji su razmijenjeni podaci i informacije u pogledu preduzimanja mjera u vezi s nezakonitim migracijama i efikasnije zaštite državnih granica.

Galić je istakao da ova policijska agencija kontinuirano preduzima mjere i aktivnosti u borbi protiv nezakonitih migracija, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Kako su poručili u saopštenju, maksimalno su otvoreni za saradnju i preduzimanje svih mjera iz svoje nadležnosti, te istakli da su aktivna saradnja i koordinacija s policijskim agencijama susjednih zemalja ključne u rješavanju migrantske krize.

Direktori graničnih policija država EU i Balkana danas su na inicijativu predsjednika Savezne policije Ditera Romana održali video konferenciju s ciljem razmjene informacija o izazovima nezakonitih migracija i organizovanog prekograničnog kriminala na najvišem stručnom nivou.

Pored Galića, na konferenciji su učestvovali pomoćnik direktora za organizaciju i operacije Dragan Kulić i načelnik Uprave za operacije Veljko Lazić.

Ostavite komentar: