Gradski štab Bijeljine dozvolio muziku uživo i pozvao građane da poštuju mjere

Gradski štab za vanredne situacije Bijeljine na današnjem sastanku dozvolio je izvođenje muzike uživo u ugostiteljskim objektima u gradu.

Gradski štab je odlučio da sve mjere zaštite od virusa korona na lokalnom nivou usaglasi sa mjerama Republičkog štaba, odnosno da ukine sve restriktivnije mjere koje je donio u prethodnom periodu.

Na osnovu toga, Bijeljina više nije jedina lokalna zajednica u Republici Srpskoj u kojoj je zabranjeno izvođenje muzike uživo, a sa ovom odlukom nisu se saglasili predstavnici bijeljinske Bolnice “Sveti vračevi” i Doma zdravlja, saopšteno je nakon sjednice Štaba.

Vršilac dužnosti direktora bolnice Zlatko Maksimović naveo je da se u kovid bolnici nalazi 26 pacijenata, od kojih je četvoro sa teškom kliničkom slikom, ali i da jedan od njih više nije na respiratoru.

“Јedan pacijent je u međuvremenu uspješno skinut sa respiratora i sada su na ovaj vid kiseoničke potpore priključena tri lica. Danas smo zabilježili tri nova slučaja zaraze”, naveo je Maksimović i istakao da je opšta epidemiološka situacija nešto stabilnija u odnosu na prije petnaestak dana.

Vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Bijeljina Danijela Đukin podsjetila je da je u ovom gradu virusom korona trenutno zaraženo ukupno 99 pacijenata.

“Pod nadzorom Higijensko-epidemiološke službe nalazi se 265 lica, a od početka pandemije zabilježili smo ukupno 373 osobe pozitivne na kovid 19”, dodala je Đukinova.

Gradski štab za vanredne situacije apelovao je na građane da poštuju mjere zaštite – fizičku udaljenost, da nose maske i što češće peru ruke.

Ostavite komentar: