Gradski parlament dao “zeleno svjetlo”: Isplata novčane podrške zdravstvenim radnicima

Novčana podrška zdravstvenim radnicima sa područja grada Bijeljina, o čemu je odluka usvojio gradski parlament, biće isplaćena danas i za te namjene je iz ovogodišnjeg gradskog budžeta izdvojeno 751.450 KM.

Za 1.130 zdravstvenih radnika Doma zdravlja, Bolnice “Sveti vračevi” i Banje Dvorovi, koji pružaju zdravstvenu zaštitu pacijentima oboljelim od virusa korona, odnosno rade u kovid sistemu, predviđena je posebna novčana podrška u ukupnom iznosu od 751.450 KM.
Grad je, na osnovu dostavljenih spiskova utvrdio ukupan iznos novčane podrške, a sredstva će biti uplaćena na račune Doma zdravlja, Bolnice i Banje, saopšteno je iz Gradske uprave.
Ove zdravstvene ustanove će naznačena sredstva isplatiti na tekuće račune radnika koji ostvaruju pravo na novčanu nagradu iz ove odluke, među kojima su i direktori i drugi članovi uprava.
Gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović, na čiju je inicijativu usvojena odluka, rekao je da je ovo jedan od načina da se izrazi zahvalnost zdravstvenim radnicima za napore koje ulažu u borbi protiv virusa korona.

Ostavite komentar: