Građani Novog Grada u humanitarnoj akciji – nova kuća za Zoriće

U Donjim Agićima kod Novog Grada, u trošnoj kući živi petočlana porodica Zorić. Grupa građana pokrenula je inicijativu da se ovoj porodici izgradi nova kuća.

Inicijatore akcije za izgradnju kuće za Zoriće najviše su podstakli uslovi u kojima živi jedanaestogodišnji Dejan, kojeg je majka napustila prije četiri godine, sa sobom odnevši i Dejanovu sestru. Otac Dalibor i djed Rajko povremeno su zaposleni i žive od skromnih primanja. Brigu o Dejanu preuzela je njegova baka Stana. Djed Rajko iako narušenog zdravlja, obradovao se kada je čuo za akciju za izgradnju kuće.

– Da se to napravi dok sam ja živ, da vidim i ja njegovu kućicu – rekao je deda Rajko.

Gepostet von BL Portal am Montag, 4. November 2019

 

Organizatori akcije kažu da će nastojati da istraju uz pomoć humanih ljudi. Cilj im je da pomognu malom Dejanu da dobije svoj krov nad glavom.

– Јa mislim da smo već na pola puta da taj naš cilj završimo. Našli smo lokaciju i u pripremi su sada dogovori kako da izlijemo temelj, a onda ćemo ići na izgradnju montažnog objekta – naveo je Milan Јovanić organizator akcije.

Mladen Karan, takođe jedan od organizoatora akcije naveo je da je u pripremi humanitarni koncert u Novom Gradu, 22.novembra sa početkom u 19 časova.

– Pozivamo sve krajiške grupe da učestvuju i da pomognu izgradnju kuće za dječaka Dejana – dodao je Karan.

Dejan Zorić je učenik petog razreda Osnovne škole “Branko Ćopić” u Donjim Agićima i svakodnevno do škole pješači 4,5 kilometra. Teški uslovi u kojima živi nisu mu prepreka da bude vrlo dobar učenik i sportista. Dejan, kako reče, u posljednje vrijeme često sanja novi dom i svoju sestru.

– Da imam svoju sobu, cijelu kuću zapravo i da imam svoju sestru kraj sebe – kaže Dejan.

Dejanova učiteljica Anita Kadić rekla je da je Dejan poslušan,dobar đak i da ima puno drugara.

U akciju pomoći izgradnje kuće za porodicu Zorić, uključiće se zaposleni u školi, a organizatori se nadaju i humanosti mnogih drugih dobrih ljudi. Žiro račun za upalte pomoći otvoren je kod Razvojne banke.

 

Izvor:(RTRS)

 Ostavite komentar: