Gradi se 21 kuća za povratnike hrvatske nacionalnosti

Predstavnici Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije i kotorvaroške opštinske uprave potpisali su danas sa 21 povratnikom hrvatske nacionalnosti ugovore o stambenom zbrinjavanju koji će biti realizovani po sistemu ključ u ruke. Vrijednost ugovora iznosi 763 000 maraka.

Zamjenik direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Dragan Juričević izrazio je zadovoljstvo što danas može podijeliti bar dio sreće sa ovim ljudima, koji su konačno dočekali da se krene sa obnovom njihovih domova.

Kuće povratnicima obnavljaju se u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, potprojekat BH4, ističe Juričević.

Juričević dodaje kako je ovim projektom, vrijednim više od sedam miliona maraka, predviđena gradnja ukupno 210 kuća u 14 opština i gradova Republike Srpske, te je najavio da će u narednom periodu ugovori biti potpisani i u drugim lokalnim zajednicama.

U Lokalnoj upravi kažu da će u skladu sa svojim nadležnostima obezbjediti neophodnu prateću dokumentaciju i svu potrebnu pomoć.

Povratnici su izrazili zadovoljstvo rješavanjem stambenog pitanja, jer će time svojim porodicama obezbjediti normalne uslove za život.​​​

 

Izvor:(Vlada RS)Ostavite komentar: