Golić: Curenje ulja u krugu “Incela” slučaj za nadležnu inspekciju

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić rekla je danas da svi treba više da vode računa o zaštiti životne sredine, a da je posao inspekcije da utvrdi stanje i naloži otklanjanje nedostataka kada je riječ o eventualnom slučaju curenja ulja u krugu “Incela” u Banjaluci.

“Mi kao ministarstvo nemamo ništa s tim. To je objekat energane koji je u stečaju već 10 godina. Poslovna zona `Incel`, menadžment i upravljačka struktura treba da vode računa da objekti koji se ne koriste u tom krugu moraju ispunjavati određene uslove”, rekla je Golićeva novinarima komentarišući pojedine medijske navode o curenju ulja iz bivše “Incelove” energane.

Ona je istakla da samo nadležna inspekcija može da ode na lice mjesta, izvrši uvid, te zapisnikom konstatuje o čemu je riječ i naloži otklanjanje nedostataka.

Golićeva je navela da svi treba da više brinu o životnoj sredini i da očuvaju rijeke da ne postanu crne kao Temza ili Sena.

“Pogledajmo rijeku Vrbas, našu ljepoticu. Ne smijemo dopustiti da postane kao Temza ili Sena, neka crna rijeka”, rekla je Golićeva.

 

Izvor:(SRNA)

 

Ostavite komentar: