Golić: Biće skraćen rok za izdavanje građevinskih dozvola

Postupak izdavanja građevinskih dozvola biće značajno ubrzan, a rok za njihovo izdavanje skraćen zahvaljujući izmjenama i dopunama Zakona o uređenju prostora i građenju koji je danas usvojila Vlada Republike Srpske, izjavila je ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srpske Srebrenka Golić.

Golićeva je istakla da je ovo sistemski zakon kojim se uređuju oblasti planiranja prostora i građenja, kao i postupci izdavanja građevinskih i upotrebnih dozvola za sve objekte.

– Sve dozvole će ubuduće biti izdavane na osnovu ovog zakona kako bi investitori što prije došli do dozvole i izbjegli moguće opstrukcije. Rok za izdavanje dozvole biće 15 dana od dana kada investitor uz zahtjev dostavi kompletnu dokumentaciju – rekla je Golićeva na konferenciji za novinare u Banjaluci poslije sjednice Vlade.

Ona je istakla i da će Svjetska banka donirati Srpskoj softver vrijedan milion KM za izdavanje elektronskih građevinskih dozvola.

Prema njenim riječima, Njemačka razvojna banka obezbijedila je bespovratnih četiri miliona maraka za projekat energetske obnove zgrada.

Golićeva je dodala da je Švedska obezbijedila bespovratna sredstva za izradu strategije za zaštitu žitvotne sredine.

 

Izvor:(SRNA)

 

Ostavite komentar: