Gašić: Za 180 građana u RS odobreni turistički vaučeri, prijave do 1. novembra

Za turističke vaučere se do danas prijavilo 180 građana Republike Srpkse, te 11 turističkih agencija i 32 ugostitelja, koji pružaju usluge smeštaja, saopštila je ministarka trgovine i turizma RS Suzana Gašić nakon sjednice Vlade RS.

Gašićeva je ponovo apelovala na građane da se prijave i preuzmu vaučer u vrijednosti od 100 KM, kojim mogu platiti dio troškova za najmanje tri noćenja s doručkom, na nekoj od, za vaučere registrovanih, destinacija u Srpskoj.

– Zbog nestabilnog epidemiološke situacije u susjednim zemljama, bilo bi dobro da građani provedu odmor Republici Srpskoj i tako sačuvaju zdravlje, a istovremeno pomognu oporavak domaćeg turizma i ugostiteljstva – rekla je Gašićeva.

Ona je podsjetila da je broj ugostitelja i agencija, koje mogu dobiti pravo da svoje usluge naplaćuju u vaučerima, neograničen i pozvala sve koji su zainteresovani za to da se prijave, preko elektronske aplikacije ili poštom na adresu Ministarstva.

– Svi mogu da vide koji su ugostiteljski objekti i agencije prijavljeni, sve je transparentno i niko nije ograničen ničim. Jedini uslov je da imaju najmanje četiri zaposlena radnika i izmirene poreske obaveze. Svako ko to ispunjava biće uvršten u spisak. Govorim to zato što su se pojavila različita tumačenja, ali javnost treba da zna da nijedna turistička agencija niti ugostiteljski objekat, koji se prijavio za vaučere, nije odbijen – rekla je Gašićeva.
Navodi da je bilo manjih poteškoća s aplikacijom, ali da je sve to riješeno za nekoliko minuta, jer su nadležni u ministarstvu u telefonskom kontaktu sa svim zainteresovanim privrednicima i građanima koji su se prijavili za vaučere.

Vaučeri se mogu koristiti do 15. novembra, a zainteresovani se mogu prijaviti do 1. novembra.

U toku je kampanja za promociju turističkih vasučera i atraktivnih destinacija u Srpskoj, koju je podržala i predsjednica Republike Željka Cvijanović.

 

Izvor:(SrpskaInfo)

 

 

Ostavite komentar: