Fond PIO: Studenti i đaci da dostave potvrde o redovnom školovanju

Iz Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske, čije je sjedište u Bijeljini, saopšteno je za da su korisnici porodičnih penzija dužni da tokom ovog i narednog mjeseca pošaljeu potvrde o redovnom školovanju u novoj školskoj godini.

Za djecu korisnike porodične penzije, srednjoškolske uzraste, koji imaju od 15-19 godina (1.132 korisnika) potvrdu o redovnom školovanju potrebno je poslati do 23. septembra.

Za djecu, korisnike porodične penzije, studente, starosne dobi 19-26 godina (1.935 korisnika), potvrdu o redovnom školovanju treba poslati do 22. oktobra .

– Fond PIO poziva korisnike porodične penzije da blagovremeno dostave školsku potvrdu u najbližu poslovnicu Fonda PIO, za korisnike u Republici Srpskoj, a za korisnike sa prebivalištem van Republike u nadležnu filijalu Fonda PIO, kako bi se isplata porodične penzije mogla nastaviti bez prekida i nesmetano – kaže dr Mladen Milić, direktor Fonda PIO RS za “Novosti.rs”.

O obavezi dostavljanja potvrde o redovnom školovanju Fond korisnike obavještava i putem pisane poruke na čeku prilikom isplate penzije za avgust i septembar .

Onima koji ne dostave na vrijeme potvrdu, isplata će biti obustavljena. Fond PIO će, inače, da provjeri potvrde kod škola i fakulteta.

 

 

Ostavite komentar: