Episkop Fotije u besjedi: Post i molitva potrebni su svima

14.04.2024. | 13:37

NJegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije poručio je danas u Ugljevičkoj Obriježi da su post i molitva potrebni svima.

“Treba se boriti i truditi da se dostignu plodovi posta i molitve. Postimo i molimo se Bogu da prvo demonske sile iz sebe izgonimo, iz naše duše, iz naših srca i ličnosti, da ih blagodaću Božijom pobjeđujemo, da budemo slobodni za blagodat Duha Svetoga i da se u nama nastani Duh Sveti, sam Hristos”, poručio je episkop Fotije u besjedi.

Vladika Fotije, koji je danas služio liturgiju i osveštao kapelu za prodaju i prisluživanje svijeća u Hramu Rođenja Svetog Jovana Krstitelja u Ugljevičkoj Obriježi, podsjetio je da se u svetom pričešću ljudi sjedinjuju sa Hristom, a u molitvama uzrastaju.

Starješina hrama protonamjesnik Igor Šojić rekao je da je danas velika radost jer episkop Fotije prvi put služi liturgiju u ovom hramu.

Među brojnim vjernicima, molitvenom skupu prisustvovao je i načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić koji je istakao da su svi sa velikom ljubavlju i radošću dočekali vladiku Fotija, te mu zahvalio za sve što čini za ovaj kraj i opštinu Ugljevik.

Perić je najavio još snažniju podršku opštine Ugljevik Srpskoj pravoslavnoj crkvi.