Epidemiološka situacija u školama stabilna: U Srpskoj 12 odjeljenja u izolaciji

Ministar prosvjete i kulture Natalija Trivić izjavila je da je epidemiološka situacija u vezi sa virusom korona u školama u Republici Srpskoj slična kao i na početku školske godine i da se u ovom momentu 12 odjeljenja osnovnih i srednjih škola nalazi u izolaciji.

Trivićeva je podsjetila da odjeljenje ide u izolaciju kada troje učenika u razredu bude pozitivno na virus korona i dodala da u kontinuitetu jedni izlaze, a drugi ulaze u izolaciju.
“S obzirom na to da se radi o cijeloj Republici Srpskoj i da je riječ o različitim školama koje imaju po jedno odjeljenje zbog tri pozitivna učenika, smatramo da je epidemiološka situacija u sistemu obrazovanja pod kontrolom u smislu primjene i poštovanja svih mjera”, rekla je Trivića.
Prilikom posjete banjalučkoj Osnovnoj školi “Borisav Stanković” ona je napomenula da se i dalje provodi vakcinacija prosvjetnih radnika i da je 45 odsto njih vakcinisano.
“U ovom momentu vakcinacija je jedini model da se u neku ruku zaštitimo od virusa korona u smislu teških simptoma i odlaska u određene zdravstvene ustanove. Trenutna situacija je u potpunosti pod kontrolom”, kaže Trivićeva.
Direktor OŠ “Borisav Stanković” Rade Krecelj rekao je da su trenutno u ovoj školi tri učenika pozitivna na virus korona, dok je devet učenika u izolaciji.
“Ove sedmice imamo jedno odjeljenje koje je na onlajn nastavi”, rekao je Krecelj.

Ostavite komentar: