Ekološka katastrofa u Lijevču: Nakon vreća sa životinjskim otpadom rijeka crna, širi se i nesnošljiv smrad

Nakon što su radnici “Gradske čistoće” pod nadzorom Komunalne policije iz Gradiške, tokom prethodna dva dana izvadili iz rječice Jurkovice desetak vreća punih životinjskog otpada u raspadajućoj fazi, o čemu je SrpskaInfo portal ranije pisao, jutros je uslijedila nova ekološka katastrofa.

Voda je donijela neuporedivo više vreća sa životinjskim otpadom a voda je sada crna i širi nesnošljiv smrad.

Stanovnici Bereka i Cerovljana su očajni. Mještanin Jovo Dragojević kaže da se nekoliko dana bori kako bi, sa komšijama i uz pomoć komunalaca iz Gradiške riješio problem i zaštitio rijeku.

– Nemam više riječi. Bez policijske istrage i rigoroznih kazni za počinioce, nema rješenja. Moral i odgovornost odavno su zakazali a crna voda je odraz našeg odnosa prema prirodi i neodlučnosti vlasti da spriječi ove pojave – kazao je Dragojević.

U Komunalnoj policiji Gradiška kažu da će hitno reagovati i ponovo na ovo područje uputiti svoje ekipe.

– Izvadili smo iz rijeke desetak vreća koje smo spalili, vjerovali da je problem riješen. Novi momenti nas tjeraju na uzbunu. Angažovaćemo inspekciju, policiju i druge službe kako bismo uklonili preostali otpad iz vode i utvrdili ko i gdje baca životinjski otpad u Jurkovicu. Sankcije se podrazumijevaju – naveo je Janjetović za “Srpskainfo”.Ostavite komentar: