Egić o angažovanju sezonskih radnika: Postojeći zakonski okvir dovoljan

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Danijel Egić izjavio je danas da je zakonski okvir u Srpskoj sasvim dovoljan i može da uvaži potrebe poslovne zajednice za sezoncima, ali i same radne snage, te naglasio da nema potrebe za donošenjem novih zakonskih rješenja u tom segmentu.

“Naše zakonodavstvo i zakonski okvir u pogledu ovog dovoljno je jasan i precizan i omogućava angažovanje sezonskih radnika, što se može pokriti normativima i iskontrolisati”, izjavio je Egić novinarima u Banjaluci gdje učestvuje u radu okruglog stola “Fleksibilni oblici rada u sistemu rada Republike Srpske”.

Egić je naveo da je ovakav skup organizovan poštujući poslovnu zajednicu i inspekciju rada, prateći dešavanja na tržištu rada vezana za aktivnostima agažovanja sezonske radne snage, kao i šta sve mora biti uređeno i iskontrolisano na tom polju.

On je rekao da će Ministarstvo rada i boračko invalidske zaštite, koje je organizator ovog skupa, saslušati sva mišljenja koja budu iznesena, te izvući zaključke koji će biti prezentovani javnosti.

Ostavite komentar:

88nnd4crj7