Duško Sakan prodao dres i donirao novac Stanki Džebo koja vodi borbu sa karcinomom pluća

Duško Sakan, nekadašnji fudbaler banjalučkog Borca, ovih dana je odigrao utakmicu “za svoju dušu”.

Član šampionske generacije “crveno plavih”, koja je osvojila jedinu premijerligašku titulu odlučio je da putem aukcije proda svoj dres koji je “dužio” na utakmici kojom se proslavilo osvajanje trofeja i da sav prihod donira Stanki Džebo koja vodi borbu sa karcinomom pluća.

Početna cijena sportskog rekvizita koji je, kako kaže Sakan, za njega bio od neprocijenjive emotivne vrijednosti i uspomena koju je planirao da čuva do kraja života, bila je pedeset maraka.

Par dana kasnije, na aukciji, dres je prodat za 2000 maraka.

“Kada sam došao na ideju da stavim dres na prodaju, nisam ni slutio, da će dostići ovako veliku cijenu. Ipak, zahvaljuči dobrim ljudima, ljudima velikog srca koji nisu zaboravili svoju Krajinu dres je prodat za 2000 maraka. Najveću ponudu, dala su naša braća koja trenutno žive i rade u dalekim Sjedinjenim Američkim Državama, Radoslav Rađen, Ranislav Jandrić i Miladin Cumbo. Oni su ponudili ovaj iznos. Nemam riječi kojima mogu da opišem sreću.” pun zahvalnosti je Sakan za svoje prijatelje koji su se odazvali akcije.

Riječi zahvalnosti ne štedi ni na račun svojih prijatelja i prvotimaca iz banjalučkog Borca.

“Moram da spomenem svoju braću iz Fudbalskog kluba Borac, Sinišu Dujakovića, Aleksandra Radulovića, Aleksandra Subića i Đorđa Ćosića. Ponudili su veliki iznos, ali nisu uspjeli da kupe dres. Ipak, oni su odlučili da sa ostalim prvotimcima Borca prikupe novac i da se, na taj način, priključe akciji za prijeko potrebnu pomoć Stanki Džebo. Moj bivši saigrač Srđan Grahovac, danas prvotimac Rapida takođe se odmah odazvao i uplatiće novac. Javilo se još dosta ljudi. Presrećan sam što je naš narod po ko zna koji put pokazao da ima veliko srce. Neka svima Gospod vrati u sreći i zdravlju.” kaže Sakan, koji danas brani boje FK Gorica iz Šipova.

Stanka Džebo iz Šipova, učesnica Odbrambeno-otadžbinskog rata i borac prve kategorije, oboljela je od karcinoma pluća. Potrebna joj je pomoć za nabavku imuno-tarapije, za čiji je jedan ciklus liječenja potrebeno 10.000 KM.

Svi koji žele da pomognu Stankino liječenje mogu kontaktirati porodicu Džebo na telefon broj: 050/372-220.

 

Izvor:(ATV)

 

 

 

https://www.facebook.com/portalBL/posts/10157118047137471?__xts__[0]=68.ARDLW6wLHReb8urcpGo5O3CFV4omtPkfWBNY9g2z4TOQ64hoFKtdaBe7VMW5R2L42wIjxsAqjSFL6yxjkmFqrk8uZ8sMtW7A7ys6FyELRgP_es1AcGz9PQ2v_1wYr_lbgu6-azjTOOacJrztBV5lJNsene-T4zUQfg8826CFlRFkA8EnbOauwJWxh9-qpupq5GVgUv_quWdIu8h8ruSuQnWqZWci86xDutgZc6h3nRHkKxMQY_aVYxz6Bnzvn24YTAaphRM9MIz_7U81NrDA0eXb3X1WRqyfcRc3pOqhuZHPFx7paKIZHUrLlvyDtbRPEMPLXDmQSyCqHQKrWrtB&__tn__=-R

 

 

Ostavite komentar: